donderdag 19 februari 2015

Mutsig


De laatste dagen voor de bevalling van mijn zoon had ik al mijn klusjes gedaan en besloot ik mij over mijn mutsen-angst heen te zetten en er toch een paar te haken. De reden dat ik mutsjes zo lastig vind, is dat ik altijd net een andere garen-naald-combi heb dan in het patroon beschreven staat.

Ik besloot nu de gok erop te wagen en koos het pinguïn patroon van repeatcrafterme uit als basis. Zij gebruikt dikker garen, dus ik maakte het patroon voor een ouder kind. Dat pakte goed uit, al groeit ons mannetje zo snel dat ze toch al snel niet meer passen.

Bij deze de mutsjes - gemaakt met Softfun van Scheepjeswol - in stokjes. Je hebt ze met een beetje doorhaken in een uurtje klaar. Ik heb mijn man beloofd om geen foto's van zoonlief op mijn blog te zetten, dus jullie zullen het helaas zonder die cuteness moeten doen.


Het aquablauwe mutsje is alweer een maat groter en haakte ik gisteren met het gloednieuwe Softfun Denim garen. Ik kon het niet laten om snel een paar bolletjes te bestellen. Het is heerlijk licht en zacht en heeft een mooi, subtiel kleurverloop. Het splijt wel net iets sneller dan het gewone Softfun garen en voelt ook niet helemaal hetzelfde. Maar ik denk zeker dat ik er meer mee ga maken!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten