zaterdag 31 januari 2015

Knuffelpopje en belachelijk lange muts

In mijn favoriete kleurtjes rood en aquablauw haakte ik ook nog een popje naar het patroon van Lilleliis. Dat haakt makkelijk weg en is in een vloek en een zucht klaar.


Het leek me daarna leuk om voor de baby nog een lange muts te maken. Ik zocht wat naar patronen online en kwam uit bij het gratis ontwerp van Classy Crochet. Dat leek me goed te doen, maar het viel me nog vies tegen: het patroon begon met de hoofdopening en ik kwam er halverwege achter dat het wel erg wijd zou zijn voor een pasgeboren baby... Ik ben toch maar doorgegaan (gruwelijke hekel aan uithalen) en dan kan onze zoon 'm pas wat later op. (Zou het een lange winter worden?) 


Daarnaast bleek ik dramatisch slecht te zijn in het om-en-om haken met twee kleuren. Wat een gedoe en echt naar mijn zin is de naad ook niet. Ik ben toch meer van het afhechten, maar dat was hier ook geen doen. Misschien moet ik nog eens wat research doen naar goede technieken hiervoor. Ik houd me aanbevolen voor tips!

Na deze moeizame exercitie zocht deze muts nog verder naar makkelijkere mutspatroontjes. (Want de baby had toch besloten nog even op zich te laten wachten...) Die vond ik bij repeatcrafterme. Wat een leuke website is dat! Daarover meer binnenkort...

Fijn weekend!

9 opmerkingen:

 1. Super leuk! Ja kleur wisselen is het makkelijkst met inhaken! Maar dan wordt het haakwerk weer zo dik en stug. ;) groetjes Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor je leuke reactie, Nicole!

  Ik denk dat ik gewoon nog wat oefening nodig heb met het kleuren wisselen met daar meenemen - maar voorlopig lekker even niet. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beautiful! I love this color combination too!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. I love your work... you are very talented

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautiful color combination and wonderful design! Could you tell me where I can find the pattern for the doll?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Thank you all for your kind reactions! So nice. :)

  Nova55, you can buy the pattern of the doll with Lilleliis: http://lilleliis.com/product/cuddly-baby-pattern/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw kei mooi, het ziet er zo vrolijk uit. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als je met verschillende kleuren werkt is het het mooist als je de laatste doorhaling van een steek alvast doet met de volgende kleur. De naad wordt mooier en rechter boven elkaar als je elke derde toer 1 vaste verder haakt dan de oorspronkele toerlengte. Daar begint dan dus ook gewoon de nieuwe toer.

  BeantwoordenVerwijderen