zondag 23 maart 2014

Kingfisher blanket


Het haken vordert snel, nu ik al vier dagen met een ziek kind thuis zit. Tussen het verschonen, wassen en troosten door, haakte ik de nodige toeren weg aan de deken voor mijn moeder. Zij wilde graag een deken geïnspireerd op het kleurenpalet van de ijsvogel hieronder (Design Seeds, leuke website).


De kleuren deden mij gelijk denken aan een deken van Twintig Minuten die ik maanden geleden al eens bewonderd had en Sandra was toen zo vriendelijk om mij te vertellen welke kleuren zij gebruikt had.

Mijn moeder was enthousiast over de kleuren en het welbekende ripple patroon van Lucy. De eerste toeren waren rampzalig - dan heb je een ingenieurstitel en dan klopt het aantal steken nog niet... Ahum! Dat was dus even mopperen en smokkelen; daarna haakte het heerlijk weg.


Heel gedisciplineerd heb ik elke keer de losse draadjes weggewerkt; dus na de laatste toer was de deken ook gelijk af. Hoe heerlijk!


Er ging bijna 850 gram katoen in de deken en hij meet 95 x 125 cm. Een mooie maat om onder weg te kruipen op de bank. Hij komt naar je toe hoor, mam!

3 opmerkingen: