zondag 12 juli 2015

El Niño deken


De afgelopen weken haakte ik nog weer een kraamkado in elkaar. Ik combineerde mijn favoriete blauwtinten van Softfun met zonnig geel en besloot voor een granny square dekentje in een modern jasje te gaan.


Gaandeweg realiseerde ik me weer waarom ik zo weinig granny squares haak... al dat afhechten - wat een werk! Maar wat ik uit mijn handen zag komen, maakte me wel bijzonder enthousiast! Zo fris en stralend.


Weken dacht ik er ook over na hoe ik de vierkantjes perfect 'random' naast elkaar zou kunnen leggen. Die puzzel heb ik uiteindelijk niet gekraakt en het maakt ook helemaal niet uit. Het is sowieso een heerlijke deken geworden. Ik haakte 'm in elkaar met een zogenaamde continuous-join-as-you-go methode. En dat beviel me wel prima.


Aan het eind nog een paar randjes met clusters erom heen en de deken meet nu 110 bij 85 cm (en weegt 550 gram). Best flink voor een babydeken, maar vooruit. Het bijpassende lakentje werd door een kennisje geborduurd. Dat wordt leuk om te geven!


Fijne zondag - tot de volgende keer.


9 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Dankjewel. :)

      Ik ben er zelf ook blij mee. Dat vind ik toch nog spannend met elk project: je kiest een leuk patroon uit en een aantal kleuren garen door wat bollen naast elkaar te leggen - daarna ben je soms weken bezig voordat je daadwerkelijk ziet hoe het uit gaat pakken. In dit geval erg naar wens. Gelukkig maar!

      Verwijderen
  2. Wat een leuk dekentje!

    Doe jij vandaag misschien ook mee aan de 2de editie van Hobbytafel Zaterdag!!! Klik voor meer info en om te zien wat op mijn hobbytafel ligt vandaag!

    http://knutselenmetsofie.blogspot.be/2015/07/hobbytafel-zaterdag-2.html

    Groetjes, Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuk dekentje. Prachtige kleurcombinatie. Dat geel geeft het een beetje zonnig effect. Het lakentje erbij maakt het helemaal af. Leuke set.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel, Margaret! Leuk om te horen. Morgen ga ik het kado geven en ik hoop dat de mama-in-spé er net zo blij mee is.

      Verwijderen
  4. Wat een heerlijk dekentje! En ja, die draadjes van granny's gruw gruw... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Such a lovely blanket! The colors look great together.

    Navy Wifey Peters @ The Submarine Sunday Link Party

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi,
    Heel herkenbaar, daarom heb ik ook een hele tijd geen granny's gehaakt. Maar nu ik toch begonnen ben aan een herfstdeken, valt het draadjes instoppen wel mee.
    Vind de kleurtjes van je dekentje héél leuk!! Dat baby'tje gaat lekker kunnen slapen!
    PS: ben je nieuwe volger vanaf vandaag.
    Groetjes, Sigrid

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel voor je complimenten en het toevoegen, Sigrid. Veel succes ook met jouw granny deken - ik ben benieuwd naar het eindresultaat!

      Verwijderen