vrijdag 27 maart 2015

Ledikantdeken Branding


En nog was ik niet klaar met de kleuren blauw, rood en wit... Met de laatste bollen Scheepjeswol Softfun in deze kleuren haakte ik nog een fijne deken voor in het ledikant van mijn jongste zoon.


Ik koos voor een heerlijk simpel color block patroon in stokjes. Op deze manier hoefde ik een keer niet te tellen of op te letten; én maar weinig draadjes weg te werken aan het eind. De deken was dus lekker vlot klaar.

Natuurlijk lukte het me weer niet om iets met willekeurige kleuren te maken en eindigde ik toch weer met een bepaalde regelmaat. Dat is toch de mathematische inslag van deze haakster. :)


De deken weegt precies 500 gram en er zijn dus 10 bollen in gegaan. Hij voelt prettig licht aan. De afmetingen zijn 90 x 105 cm geworden. Een mooi maatje voor een ledikant, maar de deken misstaat ook niet in de woonkamer.


Ik ben zo blij met het resultaat, dat ik er voor een vriendin die zwanger is ook eentje ga maken. Maar die deken wordt in een spannende meiden-kleuren-combi. Ik verheug me er al op om daar vanavond mee verder te gaan.

Fijn weekend alvast.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb vorig jaar ook een softfun deken gehaakt, fijn spul is dat hè. Ik vind je deken waanzinnig mooi. Gewoon stokjes, meer heeft het niet nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, dankjewel - leuk om je compliment te lezen. Ik vind de dekens op jouw blog namelijk zo mooi. :)

   Het Softfun garen haakt inderdaad heerlijk. Ik haak bijna alleen nog daarmee. Wel een kostbare hobby....!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie deken, de kleurtjes staan zo mooi bij elkaar! Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Supersoesje! Ik zie dat jij de afgelopen maanden ook veel voor je kleintje gehaakt heb. Is leuk om te doen, hè?

   Fijne dag!

   Verwijderen