zaterdag 31 januari 2015

Knuffelpopje en belachelijk lange muts

In mijn favoriete kleurtjes rood en aquablauw haakte ik ook nog een popje naar het patroon van Lilleliis. Dat haakt makkelijk weg en is in een vloek en een zucht klaar.


Het leek me daarna leuk om voor de baby nog een lange muts te maken. Ik zocht wat naar patronen online en kwam uit bij het gratis ontwerp van Classy Crochet. Dat leek me goed te doen, maar het viel me nog vies tegen: het patroon begon met de hoofdopening en ik kwam er halverwege achter dat het wel erg wijd zou zijn voor een pasgeboren baby... Ik ben toch maar doorgegaan (gruwelijke hekel aan uithalen) en dan kan onze zoon 'm pas wat later op. (Zou het een lange winter worden?) 


Daarnaast bleek ik dramatisch slecht te zijn in het om-en-om haken met twee kleuren. Wat een gedoe en echt naar mijn zin is de naad ook niet. Ik ben toch meer van het afhechten, maar dat was hier ook geen doen. Misschien moet ik nog eens wat research doen naar goede technieken hiervoor. Ik houd me aanbevolen voor tips!

Na deze moeizame exercitie zocht deze muts nog verder naar makkelijkere mutspatroontjes. (Want de baby had toch besloten nog even op zich te laten wachten...) Die vond ik bij repeatcrafterme. Wat een leuke website is dat! Daarover meer binnenkort...

Fijn weekend!

dinsdag 27 januari 2015

Babydeken in v-steek


Ik ben er weer! Het leek misschien of ik gestopt was met haken, maar niets was minder waar. De afgelopen weken haakte ik er lustig op los voor de baby die onderweg was, maar omdat we het nog geheim hielden of het een jongetje danwel meisje zou zijn, kon ik niet veel showen hier.

Nu is echter onze zoon Joris geboren - helemaal gezond en wel - en kan ik dus wat werkjes laten zien.


Vandaag het dekentje wat ik haakte voor in de (reis)wieg en de bijpassende pinguïnknuffel. Ik haakte beiden met Scheepjeswol Softfun. De deken is een v-steek patroon; het haakte makkelijk weg. De pinguïn is het welbekende patroon van Stip & Haak.