zondag 23 maart 2014

Kingfisher blanket


Het haken vordert snel, nu ik al vier dagen met een ziek kind thuis zit. Tussen het verschonen, wassen en troosten door, haakte ik de nodige toeren weg aan de deken voor mijn moeder. Zij wilde graag een deken geïnspireerd op het kleurenpalet van de ijsvogel hieronder (Design Seeds, leuke website).


De kleuren deden mij gelijk denken aan een deken van Twintig Minuten die ik maanden geleden al eens bewonderd had en Sandra was toen zo vriendelijk om mij te vertellen welke kleuren zij gebruikt had.

Mijn moeder was enthousiast over de kleuren en het welbekende ripple patroon van Lucy. De eerste toeren waren rampzalig - dan heb je een ingenieurstitel en dan klopt het aantal steken nog niet... Ahum! Dat was dus even mopperen en smokkelen; daarna haakte het heerlijk weg.


Heel gedisciplineerd heb ik elke keer de losse draadjes weggewerkt; dus na de laatste toer was de deken ook gelijk af. Hoe heerlijk!


Er ging bijna 850 gram katoen in de deken en hij meet 95 x 125 cm. Een mooie maat om onder weg te kruipen op de bank. Hij komt naar je toe hoor, mam!

donderdag 20 maart 2014

Beer Belle

Beer numero uno voor mijn nichtjes zit in elkaar. Ze kreeg een mooie strik op haar hoofd, maar echt vrolijk lijkt ze er niet onder. Hopelijk wordt mijn nichtje dat wel!




Geniet van het stralende weer vandaag!

maandag 17 maart 2014

In de snoepwinkel

Al een paar weken geen haak-update, maar ik heb zeker niet stil gezeten. Er wordt driftig doorgehaakt aan een ripple deken geïnspireerd op de dekens van Happy in Red en de kleuren van Twintig Minuten - die wordt voor mijn moeder en moet dus ook van het formaat 'moeder' worden en kost daardoor wat meer tijd.

  


Daarnaast ben ik met twee beren bezig voor mijn nichtjes. Ze waren helemaal weg van Bram en Berry, maar die waren anders voorbestemd. Dus zit er niks anders op dan dat ik nog twee beren haak - in lieve meidenkleuren vanzelfsprekend.

En dan gingen we ook nog heerlijk op vakantie naar Oostenrijk afgelopen week. Het voorjaar was ook daar al begonnen en de sneeuw smolt onder onze ski's vandaan. 's Middags was er dus tijd voor andere dingen en zo liep ik ook een knus handwerkwinkeltje in St. Johann binnen. Daar ontdekte ik garen wat erg veel lijkt op Annell Miami en Scheepjeswol Softfun - maar het is van een Duits merk en heet GGH Bali. Het komt in supertoffe kleurtjes en ik kon het niet laten om wat bollen te scoren.


Nog mooier waren de bollen die ernaast lagen, van het Spaanse merk Lanas Stop; in allemaal mooie verloopkleurtjes. Ook hiervan nam ik er een aantal mee.



Nu moet ik nog bedenken wat ik ermee ga haken. En duimen dat ik genoeg heb... want ik heb nog geen Nederlandse winkel kunnen vinden die deze merken verkoopt.Wat het natuurlijk ook wel weer leuk maakt!

Binnenkort meer - een fijne dag!