zaterdag 23 november 2013

Pien en Bianca

Terwijl ik in blogland de allerleukste gehaakte sjaals, mutsen en handschoenen voorbij zie komen - en ook veel winterse tafereeltjes in Sinterklaas- en kerstsferen - zit ik nog steeds als een dolle knuffels te haken met de geliefde patronen van S&H. Ik kan er nog geen genoeg van krijgen.

Tot nu toe haakte ik vooral jongensachtige knuffels, maar nu heb ik er eens flink wat roze tegenaan gegooid. Lekker! Bovendien heb ik een winkel in de buurt gevonden met heel veel leuke kleurtjes Annell Miami - zulk fijn garen.

Dit zijn pinguïn Pien en bengeltje Bianca. Binnenkort gaan ze nieuwe vriendinnen maken, maar nu nog even samen op de foto.



(Bianca hoort overigens eigenlijk nog een gezichtje te krijgen, maar dat vind ik zo lastig dat ik haar nog even 'stom' houd... Wel zo rustig ook.)

vrijdag 15 november 2013

Olifant Otje

De afgelopen weken waren druk met werk, reizen en verjaardagen. Het haken schoot er vaak bij in, maar zorgde soms juist ook voor wat relax-momenten. Ik vond het leuk om weer eens een knuffel van Stip & Haak (nu mét webwinkel!) te maken. Dit keer een enorme olifant - maar wel een lieve - hij heet Otje.

Ik las later dat ik ook de slurf en kop in één keer kan haken - dat doen we zeker een volgende keer.

Voor nu mag meneer nog even in de woonkamer bivakkeren. Binnenkort gaan we een lief baasje of bazinnetje voor hem zoeken.

Fijn weekend allemaal!









zaterdag 2 november 2013

Klaar

'Klaar' is één van de eerste woordjes van onze kleine man. En klaar is ook mijn regenboogdeken waar ik al een tijdje aan haakte. Hij is heerlijk geworden!

Met dank aan Anja van ChériesCrochet - zij was zo supervriendelijk om mij nog een beetje extra geel garen te sturen zodat ik ook de laatste 20 cm van de rand af kon maken. Dankjewel! Het is echt leuk om deel uit te maken van zo'n virtuele haakwereld - waar iedereen inspiratie op kan doen, nieuwe dingen leert, en elkaar op weg helpt.

Dit is de deken dan - hij meet 85 x 100 cm en komt lekker op de bank te liggen de komende maanden.