dinsdag 27 augustus 2013

Babydeken

De afgelopen weken was ik hard aan het haken voor een baby-meisje dat onderweg was. Toen ze ook nog eens besloot om vroeg om de hoek te komen kijken, heb ik er de turbo op gezet en dit weekend rondde ik haar deken af. Mijn allereerste gehaakte deken!

De deken is gebaseerd op de granny stripe van Lucy - welbekend in haakland. Voor de kleuren liet ik mij inspireren door Petite Fee en Amimammie. De deken is gehaakt met Paris Drops in vijf kleuren - van elk 3 bollen plus een beetje extra wit voor de rand. Ik vind haaknaald 4 erg fijn haken, maar dat heeft toch wel weer in een vrij compact en zwaar resultaat geleid. Ik denk dat ik toch eens wat meer met 5 moet gaan oefenen. Ik ben benieuwd hoe jullie dat doen en of jullie het ook lastiger vinden haken op dikkere haaknaalden?

Hier dan een paar foto's van mijn trots - aankomende vrijdag gaat hij naar zijn nieuwe eigenaresse en wordt 'ie hopelijk veel gebruikt in de kinderwagen. En ik kan weer eens over een nieuw project gaan nadenken...




donderdag 22 augustus 2013

Pinguïn Rico

Ik ben dol op pinguïn Rico van Stip & Haak. Ik haak 'm in een vaste volgorde met oplopend plezier. Eerst dat grote lijf - rondje na rondje. Dan de snavel en de muts - die zijn zo klaar. De poten zitten vernuftig in elkaar. Ik kan er van genieten hoe dat bedacht is. Dan de vleugels - met z'n vele kleurtjes erg bepalend voor hoe de vogel wordt. Tenslotte het grappige pomponnetje voor op de muts. Klaar! Nouja, nog wel even in elkaar zetten... :)




woensdag 21 augustus 2013

Apies

Ik ben helemaal weg van de patronen van Herriët van Stip & Haak. Ze zijn goed geschreven en de knuffels worden zo ontzettend leuk met hun lange armen en poten, de vrolijke kleuren, en de grappige details.

Voor het zoontje van een vriendin haakte ik Aap Bengel. En omdat hij zo leuk was, ook gelijk nog maar eentje om zelf te houden.

Hier zitten ze nog gezellig samen bij me op de bank.



Ik haak de knuffels niet met Catania katoen zoals veel haaksters doen, maar liever met Scheepjeswol Softfun op haaknaald 3. Dat is net iets minder gepriegel voor mij en het resulteert in iets meer knuffel!

dinsdag 20 augustus 2013

Hello World!

Als groentje in haakland, heb ik de afgelopen maanden verschillende blogs intensief gevolgd. Nu blijkt dat haken dusdanig verslavend is dat het een hobby geworden is, dan ook maar een blog aangemaakt. Het lijkt me leuk om wat creaties te laten zien en wellicht feedback en inspiratie van mede-haakbloggers te krijgen. In mijn omgeving heb ik die niet zo veel.

Aangezien ik mij middenin een grote babyboom bevind, heb ik vooral veel creaties voor de allerkleinsten gemaakt. Afgelopen weekend maakte ik een schattig pinguïn mutsje - naar het patroon van Sarah van RepeatCrafterMe. Ik haakte het met Paris Drops. Nadat het met haaknaald 5 een te grof uiterlijk kreeg, besloot ik het met naald 4 te doen. Toen moest ik wel een paar extra toeren toevoegen om het geschikt te maken voor een babyhoofdje. Volgende keer dan misschien maar op 4,5?

Is het geen snoepje?


Ondertussen is het mutsje bij de moeder bezorgd en die was er ook helemaal weg van. Nu is het dus wachten op een fotootje van de baby met het mutsje.